Маг. фармацевт Емил Цонков

Маг. фармацевт Емил Цонков

Казвам се Емил Цонков. От дете обичам химията и още като дете четях учебници по химия и правех домашни експерименти. За мен науката химия е и наука за трансформацията. И така от рано знаех че искам да се занимавам с приложната страна на тази наука. С времето интересите ми се насочиха към фармацията - именно тя свързва въздействията на средствата създадени чрез молекулен дизайн и човешкото здраве. Кандидатствах в Медицински Университет София и завърших фармация през 2010.

 

С напредването в обучението и паралелната работа по специалността, постепенно започнах да разбирам за ограниченията на химичните лекарствени средства. В четвърти курс следваше да избираме допълнителни дисциплини и от любопитство посетих семестриален курс по хомеопатия организиран от университета(2007-2008). Всичко което бях учил досега говореше за невъзможността едно разредено лекарство да въздейства върху здравето на човек. И така скептично настроен, с желание да опровергая подобно въздействие, реших да експериментирам. Изучавахме различни хомеопатични лекарства и при едно възпаление на гърлото, реших да опитам. Изумителното въздействие на лекарството ме учуди. Така започнах да изучавам по задълбочено този метод, първо прилагайки го на себе си, после на близки, а по-късно и на познати. Завърших допълнителни курсове, сам си закупувах литература и нови лекарства. Така постепенно развивах познанието си.

 

Търсенията ми постепенно се разшириха. Завърших и бакалавър психология, както и курсове по Шуслерова и Бах терапия.

 

Срещата ми с д-р Михайлова протече по интересен начин. Помогнах с хомеопатия на дама с възпалени съдове след употреба на абокат, състояние което конвенционалната медицина повлиява трудно. По-късно в знак на благодарност тя ми осигури среща с д-р Михайлова. И така ми се предостави възможност да прилагам по активно знанието, което до този момент трупах пасивно....

 

 

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме