Диагностика по Фол

Диагностика по Фол

Дата за безплатни консултации с нашия специалист Елица Узунова на 2-ри юни (сряда) 2021 г.

 

Фол тест е диагностичен метод, открит от немския учен и изобретател д-р Рейнхолд Фол през 50-те години на миналия век.

 

Д-р Фол се разболял от рак на пикочния мехур, но не бил съгласен с конвенционалния медицински подход и намерил решение на своя проблем, чрез прилагане на акупунктура.

 

През 1953 г. д-р Фол и неговият приятел Ф. Вернер (инженер по електроника), след дълги медицински и технически изследвания, открили, че физическите свойства на кожата на човека в китайските точки са много по-различни от всички останали точки на човешкото тяло. Те изплозвали много чувствителен измервателен уред, с който установили, че съпротивлението на кожата във всяка акупунктурна точка е 20 пъти по-малко, отколкото останалите. След това открили, че точките могат да се отклоняват от нормалната стойност на съпротивление, в зависимост от здравето на пациента. Третото откритие направили случайно. Установили, че при поставяне на подходящото лекарство в контакт с тялото, ненормалният сигнал от точката може да се върне към нормата. Всичко това създало нов метод за диагностика и лечение, базиращ се на комбинацията между Китайската медицина и съвременните технически открития.

 

 

Методът е основан на измерване на специфичното съпротивление на кожата, в точки от класическата китайска акупунктура, посредством Фол апарат. Жизнената енергия, в организма на всеки човек, тече по установени енергийни канали – меридиани. По тези меридиани са разположени биологично активни точки, които съответстват на работата на различните органи. Фол апаратът е чувствителен волтметър. Пациентът държи пасивния електрод в едната си ръка, а акупунктурните точки се тестват чрез контакт с другия електрод. Всяка промяна в работата на даден орган, жлеза, система, наличие на външен патоген или други дразнители, моментално дава реакция в съответстващия му енергиен меридиан. Чрез измервания в точки от меридианите, тестът на Фол може да определи с голяма точност състоянието на всеки човек.

 

 

ВЪЗМОЖНОСТИ НА МЕТОДА:

 

Безболезнен, безвреден и ефективен метод за диагностика, без противопоказания.

 

Диагностицира състоянието на – всеки един орган от човешкия организъм; жлезите с вътешна секреция; нервна система; кожа; мозък; костна, мускулна и ставна системи; състоянието на имунната и линфната системи;

 

Открива съществуващи болестни промени в напреднал стадий;

• Открива заболявания в начален стадий;

• Определя дали лекарствата, които вземате в момента Ви помагат, вредят или нямат значение за лечението Ви;

• Установява най-подходящия медикамент за Вас

 

Проследява промените от предписаната терапия, като дава възможност да се коригира във всеки момент, за да получите най-доброто лечение.

 

Диагносицира вируси, бактерии, гъбички или паразити, които са в латентна форма и не могат да се открият при кръвни изследвания;

 

Определя се индивидуална поносимост към храни и напитки, билкови препарати, витамини, течности, бижута – как въздействат върху пациента.

 

Методът е напълно безопасен за бебета, деца и бременни.

 

 

Можете да си запишете час за Диагностика на Фол на телефон 0886 004 113.

Понеделник - петък: 09:00 - 20:00 ч.

 

Събота: 09:00 - 16:00 ч.

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме