Честит празник на хомеопатията!

Честит празник на хомеопатията!

Скъпи пациенти,

 

На 10-ти април цялата хомеопатична общност в света празнува рождението на нейния създател д-р Самуел Ханеман. Той е роден на днешната дата през 1755 година в Германия.

Той е изключително ерудиран за времето си лекар, а също и полиглот, който е владеел девет езика и е бил преподавател в Лайпцигския университет. 

 

Д-р Ханеман не само създава постулатите на науката наречена „хомеопатия”, но дава и конкретни насоки за прилагането й, както и основните принципи, от които да се ръководи, всеки който реши да се занимава с тази медицина. Всички тези знания той публикува в уникалния си труд „Огранон на лечебното изкуство”, който в годините до неговата смърт през 1843 година има шест допълнени и преработени издания. Следвайки Ханемановите основни принципи на лечение с хомеопатия, съвременните лекари категорично потвърждават това, което той е открил преди повече от 200 години.

 

Факт е, че последните месеци пациентите, които се лекуват с хомеопатия са в пъти по-спокойни и уверени в благоприятния изход от ситуацията, причинена от Ковид-19, отколкото пациентите, лекуващи се с конвенционална медицина. На какво се дължи това? Разбира се, това съвсем не е случайно, тъй като исторически хомеопатията намира място в лечението на не една върлували епидемии в света от момента на нейното появяване. Ако прочетем внимателно Органона ще видим, че новата болест, колкото и непозната, е естествена по своята същност, което означава, че се повлиява от хомеопатично лечение по същия начин, по който това става с другите болести.  

 

Интегративния подход в лечението на болестите, спазването на основните принципи на хомеопатията и разумният начин на живот е пътят, който следват и препоръчват всички лекуващи хомеопати от Медицински център „Хирон-София”. Ние твърдо вярваме, че обединяването, интегрирането на познанията, опита и технологиите от всички сфери на медицинската наука могат само да донесат успех, спокойствие и сигурност както на лекарите, така и на техните пациенти.

 

Честит празник на всички приятели на хомеопатията!

 

 

Д-р Вилма Михайлова

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме