Лечебно одеало

Лечебно одеало

ЛЕЧЕБНО ОДЕЯЛО (ОЛМ)


Лечебното одеяло е авангардна разработка на руската медицинска наука, придобило популярност в Западна Европа и САЩ под името "Подмладяващо одеяло". Неговото действие се основава на биоенергетиката и особеностите на функциониране на човешкия организъм като единна, саморегулираща се система.

 

История

Фундаменталните изследвания и разработки са били проведени от австрийския лекар Вилхелм Райх. В основата на тези устройства стои изкуственото създаване на локална среда, която води до активиране на саморегулацията и възстановяване на организма. Първоначално това откритие е било известно като "Камера на Райх". в началото на 90-те години в Русия се доразвива теорията на Райх, като се създава по-опростена и значително по-ефективна версия на неговата "камера", която има форма на обикновено одеяло и намира все по-широко приложение в клиничната практика.

 

Ефект

Пълна или частична защита на пациента от вредните външни електромагнитни или електростатични полета, което дава възможност на организма да използва максимално собствените си компенсаторни механизми.Въздействие върху пациента чрез неговото собствено електромагнитно излъчване, което спомага за поддържане на процесите на клетъчна хомеостаза, а оттам и за възстановяване на динамичното равновесие на обмяната на веществата в целия организъм.Повишава общата ефективност на системата от акупунктурни точки и меридиани в регулирането на енергийното равновесие на организма.Подобрява топлинния баланс на тялото.

 

Като резултат от използването на одеялото, човек изпитва нарастваща вътрешна топлина, съчетана с намаляване на мускулното, емоционалното и психическо напрежение.

Най-бързо настъпва успокояващият ефект, но при продължително използване на одеялото, настъпва цялостно подобрение на психическата и физическа кондиция на човека.

 

Приложение


Поради факта че одеялото оптимизира като цяло процесите на саморегулация и самовъзстановяване, то оказва позитивен ефект върху широк спектър от заболявания на различни системи в човешкото тяло:

 

Сърдечносъдова система: исхемична болест на сърцето; хипертония;облитериращи заболявания на периферните съдове; варикозни вени и др.

Дихателна система: остри респираторни заболявания; бронхити; астма; плеврити; пневмония и др.

Храносмилателна система: остри и хронични гастрити, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника; функционални стомашно чревни разстройства.

Опорно-двигателен апарат: артрити; артрози; миозити; фрактури; травми и разтежения на мускулите и ставите.

Нервна система: заболявания на главния мозък- исхемичен инсулт; мултиплена склероза; детска церебрална парализа; паркинсон на периферните нерви- невралгии; неврити; радикулит; плексит; неврози;на вегетативната нервна система- болест на Рейно; веегтативна съдова дистония.

Обмяна на веществата: захарен диабет.

 

Лечебното одеяло е особено подходящо при свързаните с напредването на възрастта дисфункции, например климактеричен синдром, както и за ускоряване на възстановяването след операции, при травми или продължително боледуване.

 

Тези качества правят Лечебното одеяло изключително полезен помощник за всички медицински специалисти. То може да бъде използвано самостоятелно или в комбинация с всички останали методи на конвенционалната или алтернативната медицина, водейки до значително повишаване на тяхната ефективност.

 

Лечебното одеяло е и отлично профилактично средство при практически здрави хора.

Най-впечатляващ ефект на одеялото при редовна и продължителна употреба е неговата действителна способност да забавя процесите на стареене, удължавайки нормалното функциониране на човешкия организъм.

 

Технически характеристики и размер

Лечебното средство е във вид на одеяло, съдържащо специален екранизиращ слой, направен от сложен синтетичен филм с метализация.

Размер: 220/160см.

 

Инструкция за ползване

Цялостно или локално покриване на тялото. Най-силен лечебен ефект се получава при цялостно обвиване на тялото, но в един курс на лечение се препоръчва редуването на цялостно и локално обвиване на мястото на болката или над засегнатия орган.

Процедурите се провеждат в седнало или легнало. положение, в удобна поза и спокойна обстановка.

 

Противопоказания

Практически противопоказания няма, но доколкото в клиничната практика съществува общ списък на заболявания и патологични състояния, при които използването на по-голямата част от физически лечебни методи не се препоръчва, то използването на одеялото не е желателно при:

  • остри инфекциозни заболявания с неизвестна диагноза;
  • състояния с много висока температура и втрисане;
  • активна форма на белодробна туберкулоза;
  • остър инфаркт на миокарда;
  • декомпенсирана сърдечна и сърдечно-белодробна недостатъчност;
  • имплантирани електронни устройства.

 

Профилактичното използване на лечебното одеало е практически без ограничения.

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме