Д-р Мета в България

Д-р Мета в България

Д-р Кишор Мета на посещение в МЦ "ХИРОН-СОФИЯ"

 

юли, 2011 г.


Авторът на книгата "Скритите причини за хроничните болести", известният лечител от Индия - д-р Кишор Мета, беше на посещение в България. За четвърта поредна година той избра да бъде гост на клиниката по класическа хомеопатия и интегративна медицина "Хирон-София".

 

Тази година неговата програма включваше освен обучение чрез прегледи на трудно поддаващи се на лечение пациенти, така и двуседмичен уоркшоп, в който участваха всички лекари на центъра. Въвеждането на стандартизирани методи на водене на клинични случаи и научен подход към хомеопатичното лечение бяха сред приоритетите на обучението, което индийският лекар проведе.

 

Ключът към пълното излекуване на трудно лечими или нелечими с конвенционалните методи на алопатичната медицина, на хронифицирани или други упорити заболявания, е прецизното определяне на Миазма, който възпрепятства трайното излекуване, е убеден д-р Мета.

 

Неговата теория за същността, развитието и влиянието на миазмите върху човека е намерила отражение в пълното и трайно излекуване на множество пациенти. Сега това научно богатство е на разположение и на лекарите от МЦ "Хирон-София".

 

Още откривателят на хомеопатията като наука – д-р Самуел Ханеман казва, че намирането на точния баланс между чистия витализъм и дълбокото разбиране за патогенезата на миазматичните болести е есенциален. Миазмът е такова неуловимо нарушение на жизнената сила, което предшества настоящото заболяване и е по-фундаментално от изявения в момента проблем. Това означава, че първо трябва да се открие основната болест, загнездила се дълбоко в пациента и след това да се лекува настоящия проблем, т.е. това е вроденото предразположение на организма към определени болести, степен на съпротивление срещу стрес, травматични събития, унаследени заболявания и прочие.

 

Въвеждането на стандартизирани методи на лечение и научен подход към хомеопатията, базирани на фундаменталните принципи, заложени още от Ханеман, е уникално за страната ни явление. Това поставя лечението по методите на класическата хомоапатия на едно ново, следващо стъпало в eволюцията на разбирането ни за лечебното изкуство като цяло.

Автор: Ваня Славова

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме