Лечение на репродуктивни проблеми със СКЕНАР терапия

Лечение на репродуктивни проблеми със СКЕНАР терапия

Лечение на репродуктивни проблеми със СКЕНАР терапия


По данни на Асоциацията по стерилитет и репродуктивно здраве в България има около 250 000 безплодни семейства. Половите заболявания и абортите все още са главна причина за безплодие у нас. В половината случаи безплодието се дължи на мъжа.

За стерилна се смята двойка, която не е стигнала до бременност след 2 г. редовни опити. Успешният изход и настъпване на забременяване зависи както от причините, довели до него, така и от бързата реакция, достъпа до специалист и избор на адекватна технология за преодоляване на проблема.

 

В част от случаите на двойки, които нямат деца се касае за психологически стерилитет. Той е налице тогава, когато са изключени всички други причини - например тубарен стерилитет, ендометриоза, цервикален фактор, ендокринен, имунологичен, генетичен и т.н.

 

Последните резултати от прилагането на СКЕНАР, показват, че терапия с апарата успешно лекува репродуктивни проблеми, когато се касае за "психологически стерилитет".

Пример за успешно повлияване на репродуктивни проблеми след прилагане на СКЕНАР терапия е С. на 38 г., от гр. София. Тя идва в МЦ "Хирон –София" с диагноза за навлизане в ранен климактериум. Тя е нямала никакви хормонални оплаквания или възпалителни процеси, но месечен цикъл е липсвал. Обяснение за това състояние на жената, конвенционалната медицина не е давала. Изследванията са били в норма, а лекуващият й лекар е бил на мнение, че влиза в ранен климактериум заради повишен стрес в ежедневния живот и работа. С това заключение и тъжната новина, че не може да има деца, С. идва в клиниката. Показанията от проведена Медискрин диагностика е сериозен дисбаланс на енергийните потоци в организма. Започва хомеопатично лечение, като се назначава СКЕНАР като общоукрепващи процедури. Още след първите процедури жената започва да се чувства значително по-спокойна, след третата процедура месечният й цикъл се възстановява. Месец след приключване на СКЕНАР терапията жената забременява и успешно износва плода.

 

Това е само един от успешните случаи в практиката на Даниела Атанасова - СКЕНАР терапевт. Според нея когато една двойка няма видима причина да няма деца, това обикновено е проблем на енергиен дисбаланс - натоварено ежедневие, твърде много стрес, прекалено "вторачване" в проблема и т.н.

 

Основно със СКЕНАР могат да се лекуват репродуктивни проблеми на жени с психологичен характер, но също се прилага при възпалание на яйчниците, неизлекувани или хронифицирани проблеми, които правят трудно забраменяването, най-вече поради неясна дата на овулацията. СКЕНАР терапията е е добре да се използва и при наличие на хормонални проблеми – те се повлияват добре в рамките на десетина процедури, проведени за един календарен месец.

 

Процедурата и апаратът не могат да помогнат при наличие на проблеми, свързани с запушени тръби или такива с намалена проходимост по една или друга причина.


Ако е налице психо-емоционален проблем, при който двойката не може да има деца без да е налице видима причина, тогава използването на СКЕНАР е силно препоръчително. В този случай в терапията трябва да са включени и двамата партньори.

 

В случай на неуспешна ин-витро процедура, е добре да се направи първо СКЕНАР терапия и след това да се опита отново, за да може самият организъм да се настрои за новата процедура.

 

По какъв начин действа СКЕНАР терапията


Прилагането СКЕНАР процедура генерира и предава на тялото стимулиращи електроимпулси, които наподобяват физиологичните, характерни за тялото биотокове. Те се прилагат в определени акупунктурин точки, като по този начин активират С- нервните влакна – най-тънките нервни влакна, които са 70 процента от всички нервни влакна. Чрез всеки импулс, който апаратът произвжда се въздейства на тези нервните влакна, при който процес то се отделят невропептиди. Съвременната наука е доказала, че невропептидите са главните химични субстанции, които осъществяват практически всички биофизични, респективно- терапевтични функции в човешкото тяло.

 

СКЕНАР апаратът е първият по рода си електро-терапевтичен апарат, който работи на принципа на биологично обратната връзка- в хода на терапевтичния процес организмът сам постоянно коригира въздействащите импулси в зависимост от потребностите си, което предотвратява привикване към въздействието му. Апаратът е одобрен от Британската Агенция за Медицинска Апаратура и е получил Знака на Съвета на Европа "CE mark".

Установено е, че прилагането на СКЕНАР терапия активира потенциалния резерв и имунния отговор на организма, нормализира обменните процеси и нарушените функции, намалява патологичните процеси и рязко ускорява оздравителния процес.

 

Скенарът се съчетава в пълна степен с всички конвенционални средстав, които се използват и успешно може да подсили действието на използваните методи, като увеличава шансовете за успешно оплождане и износване на бременността.

 

Автор: Даниела Атанасова

Специалист СКЕНАР терапия

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме