Безплатна пулсова диагностика

Безплатна пулсова диагностика

 

Проф. Гуо Джинхуа отново е в България и ще има часове за безплатна пулсова диагностика до края на месеца.

 

 

За добрия специалист по китайска традиционна медицина (КТМ) пулсовата диагностика може да покаже цялостното състояние на тялото, да открие източника на болка и дискомфорт или причината за дисбаланс в тялото на пациента.

 

Какво включва КТМ и как лекарят, който я практикува се ориентира за състоянието на пациента, без да разговаря с него, ни разказва проф. ГУО Джинхуа от Китай, който от няколко години практикува в България.

Китайската традиционна медицина има хилядолетна история. Тя гледа на човека като на едно неразривно свързано цяло. Основните концепции в КТМ са:

Ин-Ян теория за хармонията

 

  • У-Син теория – за петте елемента и техния перфектен баланс в организма
  • Иглотерапия и масажи – акупунктурни точки, енергийни меридиани
  • Билколечение – хранителен режим, превантивна медицина
  • Мокс терапия – Су джок терапия и тепрапия с вендузи
  • други

 

Всички компоненти на КТМ показват нуждата от хармония и запазване на баланса в тялото, поддържане и подпомагане на естествените саморегулиращи процеси в организма. Всеки път когато тялото е в дисбаланс, в резултат на стрес, среща с вирус, бактерия или неблагоприятни фактори, се появява физическо страдание, смята проф. Гуо. За нас физическото страдание е болест, за специалистта по КТМ е дисбаланс, който трябва да бъде регулиран с помоща на някоя от концепциите, заложени в КТМ и развивани в продължение на хиляди години.

 

Според проф. Гуо, не е случайно добрите специалисти по КТМ са именно китаци. Те са закърмени с идеята и принципите на КТМ, а след това са се обучавали десетки години, за да станат добри специалисти. Повечето от тях не правят предварителен разговор с пациента, а директно правят пулсова диагностика на двете ръце, в областта на китките в точно определени точки, отговарящи на петте основни плътни органа, свързани с петте основни кухи органа в организма на пациента. Пулсът може да бъде дълбок или плосък, учестен, слаб или неравномерен. Именно той показва на добрия специалист къде се крие дисбаланса в тялото на пациента, има ли повишено ниво на токсини, слаба енергия, запушване на енергийни меридиани. След „сканирането" на организма, посредством пулсовата диагностика, специалистът по КТМ вече има ясна представа за енергийния статус на организма. Следващата стъпка е поставяне на китайски игли в точно определени акупунктурни точки, отговарящи за сътоветните органи, в които специалистът е отчел дисбаланс. Така само след нвяколко процедури пациентът получава значително облекчение на страданията си. В някои случи лечението може да е придружено и с билкова терапия, масажи, мокс терапия или каквото прецени специалистът по КТМ.

 

Интересно е, че при деца под 6 годишна възраст пулсова диагностика не се прави. Добрият специалист по КТМ взима информация за състоянието на организма и от лицето, езика и ръцете на пациента, понякога и от ирисова диагностика, споделя проф. Гуо. Наблюдават се цветът, състоянието, тонусът на кожата и други отклонения, като всеки един от тези признаци също „говори" на добрия лекар какво е необходимо да се направи. Ръцете на детето могат да се гледат като петте основни органа на организма – сърце, бял дроб, черен дроб, далак, бъбреци. Цветовете на дланта показват общото състояние на организма. Вътрешната страна на ръцете показва вътрешната работа на организма, а външната част на ръцете външната част на организма.

 

Най-важната част от лечението на един пациент е пулсовата диагноскиа, уверен е проф. Гуо. Но това е и най-трудната част от лечението с КТМ. Защото само правилната диагностика определя правилното лечение. Затова за своите пациенти той избира най-подходящите условия – диагностика се прави само в първата половина на деня, в кабинета задължително е тихо, пациентът трябва да е отпуснат и спокоен. Така има най-голям ефект за правилно определяне на състоянието на организма и съответно поставянето на иглите в правилните точки, които са 365 в целия организъм, разположени по няколко оснвни и спомагателни енергийни меридиана.

 

Проф. Гуо се занимава с КТМ от дете, покрай родителите си, които също са лекари-специалисти по КТМ. Практикува повече от 35 години и за тези години е установил от личен опит, че оплакванията, които се повлияват най-лесно и бързо с КТМ и акупунктура в частност са свързани с оплаквания от опорно-двигателния апарат – шипове, плексит, дископатия, възпаление на седалищен нерв, проблеми с тазобедрени стави, коксартроза, а също и хронифицирни мигренозни проблеми, гастро-интестинални проблеми – язви, гастрити, колити, дори и различни проблеми, свързани със сърдечната дейност.

 

За запазване на час за безплатна пулсова диагностика, моля обадете се на 0876 722 577.

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме