Приложение на лазерпунктура

Приложение на лазерпунктура

Лазерпунктурата е вариация на класическата акупунктура, но за разлика от нея, при лазерпунктурата иглите са заменени от лазерен лъч. Това е европейска и американска практика, която доразвивиа и използва за основа медицината на Изтока. Целта на терапията е да се възстанови потока на жизнената енергия и да се подпомогне тялото само да се пребори с различните заболявания.

 

В МЦ „Хирон-София" с лазерпунктура се занимава д-р Неда Недева, която е невролог с дългогодишна практика. В ежедневната си практика тя прилага лазертерапия повече от 20 години, а високият клас терапевтичен лазер с който работи има отличен ефект при пациенти, които се нуждаят от противовъзпалителна, стимулираща регенерацията или обезболяваща терапия. При работата в акупунктурните точки е необходимо да се гарантира добро проникване в дълбочина на лазерния лъч подобно на акупунктурната игла. Затова другата важна характеристика на лазерния лъч, освен неговата мощност е и дължината на използваната вълна. По-добро проникване дават лазерите от клас IIIB, излъчващи в инфрачервения спектър, смята д-р Недева.

 

Лазерпунктурата е безболезнена и неинвазивна процедура, при която „светлинната игла" прониква на дълбочина около 5 см. в меките тъкани и 3 см. при кости и стави, като въздейства върху биологично активните точки на тялото. Терапията влияе изключително благоприятно на заболявания свързани с опорно-двигателния апарат, дискови хернии, дископатии, редукулерни синдроми, тригеминална невралгия, нервус фациалис, периферни парези, спортни травми, неврологични, гинекологични заболявания, множествена склероза, тромбози във венозната система, при инсулти.

 

Лазертерапията повлиява полжително и заболявания като подагра, особено когато е увредена ставата, тъй като регенериращият ефект на лазера стимулира възстановяването на ставата.

 

Продължителността на една процедура при д-р Недева е в рамките на 40 минути до един час, като през това време тя работи комбинирано – с лазер и с иглоубождане в определени акупунктурни точки. Броят на необходимите процедури е строго индивидуален и зависи от пациента и реакцията на тялото му към процедурата. Според д-р Недева в повечето случаи седем процедури са напълно достатъчни, като е най-добре те да се правят през ден. Когато пациентът е млад резултатите са видими още в първия курс. Когато обаче заболяването е свързано с дегенеративни процеси в по-възрастни пациенти, тогава процедурите се правят в течение на два-три месеца, на няколко курса с почивки, като крайния резултатът в повечето случаи е много добър. Почти винаги очакваното структурно възстановяване стартира още след първия курс и продължава до шест месеца след приключване на процедурите.

 

Д-р Недева има много положително повлияни случаи при гинекологични проблеми, свързани с липсваща менструация, трудно забременяване и болезнен цикъл.

 

Проблеми на жени, свързани с хипофункция на щитовидната жлеза също се поддават на лечение с лазертерапия. Терапията може да се прилага и при жени, страдащи от алопеция.

 

Едно много добро поле за приложение на лазерпунктурата е при деца с церебрална парализа. При деца с такива проблеми след няколко месеца се забелязва значително подобряване на когнитивните функции на мозъка, при парези също има значителни подобрения. След първия курс резултатите се изчакват шест месеца и след това се прави втори курс лечение с лазертерапия.

 

Интересно е приложението на лазертерапията в стоматологията - при деца за затваряне на кариеси, а при възрастни повлиява положително пародонтозата.

 

Абсолютни противопоказания за прилагане на лазертерапия: почти всички видове хронични заболявания, когато са в обострена фаза, остри възпалителни заболявания, тиреотоксикоза; злокачествени образувания; активна туберкулоза; бременност, фоточувствителност.

 

Цени на процедурите:


Комбинирана процедура – 30 лв.

Лазерпукнктура - 20 лв.

Лазертерапия на уста – 5 лв.

 

ВАЖНО: Предварителното записване за процедура е задължително!

 

Час можете да си запазите на телефоните на регистратурата: 02 981 43 55 и 02 981 93 10

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме