Жлъчни камъни и лечение с хомеопатия

Жлъчни камъни и лечение с хомеопатия

Жлъчните камъни са втвърдени отлагания от холестерол, жлъчни соли и билирубин в жлъчния мехур. Медицинският термин за това състояние е холелитиаза. Жлъчните камъни са най-честата причина за хирургично отстраняване на жлъчката.

 

Какви са симптомите?

Повечето хора с жлъчни камъни нямат никакви симптоми. Често холелитиазата се диагностицира случайно при ехографско изследване.
Пациенти, при които жлъчните камъни предизвикват оплаквания, съобщават за:

болка в горната дясна част на корема, която може да се излъчва към гърба

болка между двете лопатки

 

Кой има по-голям риск да страда от жлъчни камъни:

 • Фамилна обремененост - член на семейството с холелитиаза
 • Жените страдат два пъти по-често от жлъчни камъни
 • Наднормено тегло
 • Висок холестерол
 • Хранене с много мазни храни
 • Бързо отслабване на тегло
 • Възраст над 60 години

Какви са усложненията от жлъчни камъни?

 • Усложненията на холелитиазата включват:
 • Възпаление на жлъчния мехур (холецистит)
 • Запушване на жлъчните канали и жълтеница
 • Запушване на панкреатичния канал и възпаление на панкреаса (панкреатит)
 • Повишен риск от рак на жлъчния мехур

Диагностициране на жлъчни камъни

Най-честите тестове за откриване на жлъчни камъни са ехографията на коремни органи и компютърната томография (КT).

 

Хомеопатично лечение на жлъчни камъни:

Хомеопатията успешно разтваря малки и средно големи жлъчни камъни и често помага да се избегне операцията за отстраняване на жлъчния мехур. Хомеопатичните лекарства са с много ниска цена, сравнени с оперативно лечение или други медикаменти,четем в: http://www.homeopathytoday.eu/

 

Хомеопатията осигурява бързо намаляване на болката при жлъчни кризи и може да се използва като средство за предотвратяване на нови. Хомеопатичните лекарства са на природна основа и нямат странични ефекти. Те са съвместими с традиционно предписваните лекарства на пациенти с други хронични заболявания - диабет, сърдечно-съдови заболявания.


При пациенти с отстранен жлъчен мехур хомеопатията може да намали храносмилателните им оплаквания след операцията.

 

Калкарея карбоника- фамилна обремененост за жлъчни камъни и камъни в бъбреците; склонност към наднормено тегло от детството, висок холестерол и 3-глицериди; хроничен запек. Бавен, муден и тревожен.

 

Хелидониум - болка под дясно подребрие като болката се излъчва към гърба, болка под долния край на дясната лопатка

 

Ликоподиум – Фамилна обремененост за жлъчни камъни и камъни в бъбреците; други хронични храносмилателни проблеми– гастрит, язвена болест, запек, висок холестерол. Подуване на долната част на корема след хранене. Получава жлъчни кризи най-често в късния следобяд. Раздразнителен, мрази да му противоречат, но прикрива гнева си.

 

Натрум сулфурикум – многобройни и разнообразния заболявания - жлъчни камъни, хронична диария, бронхиална астма, ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест), затлъстяване, ставни проблеми, склонност към депресивни състояния. Изключително чувствителен към промените на времето и особено към повишена влажност.

 

Нукс вомика – киселини, гадене, подуване на корема; жлъчни кризи със силни спастични болки; обичат хубавото хапване и пийване и често прекаляват с количествата; заседнал начин на живот; лесно се ядосват и са много нетърпеливи.

 

Хомеопатичното лечение разтваря жлъчните камъни и може да предотврати образуването на нови. Това е холистично лечение и затова лекува не само конкретното заболяване, но и цялостното състояние на организма.

 

Статията е взета от: http://integrabg.info/index.php?option=com_k2&view=item&id=957:homeopatia-i-jlachni-kamani&Itemid=863

FacebookGoogle Plus
Новини
Препоръчваме